Тампони нормал Natracare 20 бр

Тампони нормал Natracare 20 бр

Наличност: На склад

10,79 лв.
Тампони нормал NATRACARE - 100% памучни тампони.

Допълнителна информация

Natracare тампоните са изработени от сертифициран органичен памук и възобновяема и устойчива растителна целулоза. Над 95% биоразградими и компостируеми.

Тампоните на Natracare са без хлор и пластмаси в съдържанието им, нямат изкуствена коприна, латекс, химически добавки, аромати или оцветители. Притежават сертифицирана абсорбираща сърцевина, която гарантира сигурна защита и сухота. Особено подходящи за жени с чувствителна кожа.

Защо да изберем тампони с органичен памук? Повечето марки тампони са изработени от смес от коприна и небиологичен памук и обикновено са избелени с хлор. Някои тампони могат да бъдат дори опаковани с пластмасово фолио или да бъдат боядисани в различен цвят. Ние вярваме, че жените не трябва да бъдат излагани на остатъци от пестициди, фталати, багрила и диоксини, особено в такава чувствителна и абсорбираща част на тялото. Използвайки само 100% органичен памук и нищо друго, знаете точно какво вкарвате в тялото си.

Независими изследвания, проведени в медицинско училище в Нюйоркския университет, показват, че използването на 100% памучни тампони може да намали риска от синдрома на токсичен шок в сравнение с тампоните, които съдържат коприна. Natracare 100% памучни тампони са включени в това изследване и в тестовете те не са произвели бактериите, които водят до синдром на токсичен шок. От друга страна всички марки, съдържащи коприна, произвеждат бактериите.

Additional Information

Страна произход Великобритания
Количество 20 бр

Етикети за този продукт

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.