Бели черници Zoya 125 г

Бели черници Zoya 125 г

Наличност: На склад

7,81 лв.

Бели черници Zoya


Белите черници са богати на желязо, с което подпомагат насищането на кръвта с кислород, повишават издръжливостта и предпазват от анемия

Допълнителна информация

Белите черници (Morus Alba) произхождат от Китай. Плодовете и листата им (които са основнa хранa на копринените буби) са ценени в традиционната китайска медицина като особено лековити. Нашите бели черници са сушени на слънце имат сладкия вкус на дъвчащи бонбони. Черниците са нещо много повече от вкусен десерт – те са истинска супер храна. Много богати са на антоцианини – флавоноиди, които потушават възпалителните процеси и действат превантивно срещу рак и неврологични заболявания.

Белите черници притежават висока концентрация на ресвератрол. Този мощен антиоксидант (съдържа се също и в грейпфрута) е естественият атнибиотик, който растенията произвеждат в борбата срещу бактериите. У човешкия организъм той блокира свободните радикали, забавя процеса на стареене и намалява риска от инфаркт. 100 г бели черници доставят 61% от препоръчителната дневна доза витамин C, който също действа противовъзпалително. Богати са и на желязо, с което подпомагат насищането на кръвта с кислород, повишават издръжливостта и предпазват от анемия.

Начин на употреба: Можете да се насладите на приятния вкус на белите черници самостоятелно или като добавка към зърнена закуска, сурови мусове и десерти.

Био сертифкат - Soil Association

Additional Information

Страна произход Китай
Количество 125 г

Етикети за този продукт

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.